Dövme çorbası tarifi
İç Anadolu Bölgesi'nin geleneksel lezzetlerinden biri olan dövme çorbası tek başına bile bir öğün olabilme özelliği taşıyor. Nohut, buğday ve yoğurt ile hazırlanan bu nefis çorba naneli tereyağlı sosuyla bir lezzet şölenine dönüşüyor. İşte, Gaziantep dövme çorbası nasıl yapılır merak edenlere, dövme çorbası tarifi ve yapılışı...
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
- Tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Dövme çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Bir gece önceden buğdayı ıslatın. Tencereyi suyu ekleyin ve kaynatın.
Daha sonra buğdayları ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Buğdaylar yumuşadıktan sonra nohutu da ekleyin.
Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kasede karıştırın.
Kaynayan sudan 2 kepçe alın ve yoğurtlu karışıma ilave edip hızlıca karıştırın.
Isınan yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve sürekli karıştırın. 10-15 dakika daha pişirdikten sonra tuzunu ilave edin ve ocaktan alın.
Eğer çorbanızın kıvamı yoğun olursa gerektiği kadar su ekleyebilirsiniz.
Tereyağı sosunu hazırlayıp servis ederken çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...