GeriEt Yemeği Tarifleri Döş dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Döş dolması tarifi

Döş dolması tarifi

Muğla’nın yemekleri tası tarağı toplayıp oraya yerleşmemizi sağlayacak unsurlardan sadece biri. Döş dolması da bahsettiğimiz muhteşem yemeklerin arasında yer alıyor. Bolca et ve iç pilavın buluştuğu bu yemek özel sofralar için çok uygun. İç yağ ile lezzetlenen döş dolması nasıl yapılır? Et severlere bayram ettirecek döş dolması tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet oğlak döşü

İç malzemesi için:

  • İç yağı
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 250 gram pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı  
  • 1 yemek kaşığı salça  
  • 1 yemek kaşığı yoğurt  
  • 1 tatlı kaşığı karabiber  
  • 2 adet domates
  • 5 adet biber

Döş dolması tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle iç malzemesi hazırlayın.

Soğanı ve kuşbaşı etleri doğrayın.

Pirinci yıkayıp, süzün.

Geniş bir tavada iç yağı eritin.

Yağda önce soğan sonra kuşbaşı et, ardından da pirinci kavurun.

Kavrulan iç malzemeyi, döşün içine fazla sıkışık olmayacak şekilde doldurun.

Doldurma işlemi tamamlanınca döşün açık kısmını iğneyle dikip, kapatın.

Sığabileceği büyüklükte bir tencereye yerleştirin.

Döşün üzerine çıkmayacak şekilde az sıcak su ekleyin.

Karabiber ve tuzunu da serptikten sonra tencerenin kapağını kapatın.

Ocakta 3 saat kadar haşlayın.

Haşlanınca ocaktan alın ve biraz dinlendirin.

Sonra fırın kabına aktarın.

Servis etmeden önce tereyağı, salça, yoğurt ve karabiberle sos hazırlayın.

Bu sosu dolmanın üzerine sürün.

Dolmanın etrafına, doğranmış domates ve bütün biberleri dizin.

Sosladıktan sonra fırına verin.

Üzeri kızarınca fırından çıkarın.

Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun...