GeriTatlı Tarifleri Dolaz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dolaz tarifi

Dolaz tarifi

Dolaz, Nevşehir mutfağına ait bir tatlı. Bir nevi un helvası da diyebiliriz. Normalde balla tatlandırılıyor ama siz evinizde bal yoksa üzerine reçel gezdirerek ya da şeker serperek de nefis bir dolaz hazırlayabilirsiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 9 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Bal

Dolaz tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, kabartma tozu ve sütü bir kasede karıştırıp kenara alın.

Sıvı yağı ve unu bir tavaya alın.

Tavayı ocağa alıp unu rengi dönene kadar kavurun.

Ardından hazırladığınız sütlü karışımı una ekleyin ve bastıra bastıra karıştırın.

İyice homojenleştikten sonra ocaktan alın ve servis tabağına aktarın.

Ortasını çukur yapıp balı buraya doldurun ve servis edin. Afiyet olsun...