Diyet aşure tarifi
Diyet yapanlara özel düşük kalorili aşureye hayır diyemeyeceksiniz!
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- Yarım su bardağı kuru nohut
- Yarım su bardağı kuru fasulye
- 1/3 su bardağı pirinç
- 10 adet kuru kayısı
- 1/4 su bardağı kuru üzüm
- 50 adet fındık içi
- 50 adet ceviz içi
- 2-3 çay kaşığı tarçın
- 3-4 adet tatlandırıcı tablet
Diyet aşure tarifi Nasıl yapılır?
Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı bol su ile (6-7 su bardağı) düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. Bir gece önceden ıslattığınız nohut ve fasulyeyi, ıslatma suyu ile birlikte, kaynamış buğdayın içine atın. Düdüklü tencerede 20 dakika daha pişirin. Karışıma pirinci, küçük küçük doğranmış kuru kayısıyı, kuru üzümü de ilave ederek tekrar pişirin.
Aşureyi ateşten alın. Kapağını kapatın. Ilınıncaya kadar bekleyin. Ilınmış aşureyi 1,5 çay bardağı ölçerek kaselere alın. Yiyeceğiniz zaman tarçını ve her porsiyon için belirlenen tatlandırıcıyı ilave edin ve iyice karıştırın. Üzerine kırılmış fındık ve cevizleri dökerek servis yapın.