GeriHamur İşi Tarifleri Dereotlu poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dereotlu poğaça tarifi

Dereotlu poğaça tarifi
Lezzetine bayılacağınız bu tarife sofranızda mutlaka yer verin!

Lezzetine bayılacağınız bu tarife sofranızda mutlaka yer verin!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
İçi için:
  • Peynir
  • Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu
  • Mavi haşhaş

Dereotlu poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın.

Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin. Unun ortasını havuz gibi açın. Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep, tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ekleyin.

Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Oval şeklinde açıp içine yeteri kadar peynir koyun ve açık uçları pide şeklinde kapayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın. Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerinde susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.