GeriMeze Tarifleri Deniz börülcesi salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz börülcesi salatası tarifi

Deniz börülcesi salatası tarifi

Deniz börülcesi, Mayıs ayından sonra görülmeye başlar. Denizin en tuzlu bitkisi olan deniz börülcesi Ege mutfağında meze ve salatala olarak tüketiliyor. Siz de farklı bir şeyler denemek isterseniz, deniz börülcesi salatasını kolayca yapabilirsiniz. İşte deniz börülcesi salatası tarifi ve malzeme listesi...

  • Buharda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bağ deniz börülcesi
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 veya 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu

Deniz börülcesi salatası tarifi Nasıl yapılır?

Börülcelerin kök kısımlarını kesin ve iyice yıkayın.

Daha sonra kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.

Börülceler haşlandıktan sonra soğumaları ve rengini kaybetmemesi için soğuk sudan geçirin.

Ardından börülcelerin sert dallarını ayıklayın.

Limon suyunu, zeytinyağını ve rendelenmiş sarımsağı küçük bir kasede karıştırın.

Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı sosu gezdirin.

Afiyet olsun...