Son Güncelleme:
Demleme domatesli makarna tarifi
Makarnanın yaygın pişirme tekniği bol suda haşlayıp sonradan ayrı bir yerde pişen sosuyla karıştırmaktır. Fakat "Ben ayrı ayrı tencere tava kirletmek istemiyorum" diyorsanız ya da kısa sürede yiyebileceğiniz pratik bir tarif arıyorsanız, süzmeden yapılan bu demleme makarna tam size göre...
Yapımı için malzemeler
- 5-6 orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Su
- 1 paket makarna
- 2 yemek kaşığı domates salçası (1 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı domates salçası şeklinde de yapabilirsiniz)
Demleme domatesli makarna tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. İsterseniz 2-3 tane yeşil biber de ekleyebilirsiniz. Daha sonra domatesleri yağda kavurmaya başlayın. 1-2 dakika geçtikten sonra sarımsakları ekleyin. Üzerine salçayı da ekledikten sonra iyice kavurun ve 1 paket makarnayı üzerine dökün.
Üzerini 2 parmak geçecek seviyede sıcak suyu ekleyin. Böylece makarna domatesin, sarımsağın ve salçanın güzel lezzetini iyice içine çekmiş olacak.