Dana rosto tarifi
Rosto adını pişirme tekniğinden alan nefis bir et yemeği. Dana etinin en lezzetli parçalarından biri olan nuarın fırında uzun uzun pişirilmesiyle elde edilen rostonun lezzeti de görüntüsü de o kadar iyi oluyor ki, bu yemeğe en şık sofralarda bile tereddüt etmeden yapabilirsiniz. Çeşitli sebzelerin desteğiyle de lezzeti katlanan dana rostonun tarifini aşağı bırakıyoruz. Mutlaka denemelisiniz…
Yapımı için malzemeler
- 800 gram dana nuar
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuzu
- Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı sıcak su
Dana rosto tarifi Nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki etin üzerine bıçağın ucuyla delikler açın.
Sarımsakları soyup bu deliklere yerleştirin.
Deliklere sarımsakla birlikte tane karabiberleri de sıkıştırın.
Etin üzerine tuz ve karabiber serpin.
Sıvı yağı döküm tavada kızdırıp dana nuarın her yerini yüksek ateşte mühürleyin.
Üzerine kekik serpip mühürleme işleminin sonuna doğru tavaya sirkeyi ilave edin ve etinizi kenara alın.
Havuçların kavuklarını soyun.
Kuru soğanları soyup piyazlık doğrayın.
Tereyağını tavada eritip soğanları tavada hafifçe soteleyin.
Unu da ilave edip rengi değişene kadar soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
Mühürlediğiniz eti de soğanlara ekleyin.
Sıcak su ve havuçları da ekleyip et yumuşayana kadar 60 dakika pişirin.
Bu sürenin sonunda eti ve sebzeleri bir fırın kabına alın. Tencerenin dibinde kalan suyu da ete ilave edin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Eti fırına verip 30 dakika kadar pişirin.
Üzeri kızaran eti fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!