GeriEt Yemeği Tarifleri Dana pikata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dana pikata tarifi

Dana pikata tarifi

Hemen her gün aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız bu tarif tam size göre. İtalyan mutfağına ait dan pikata oldukça basit bir yemektir. Yanına lezzetli bir patates püresi ve haşlanmış sebzelerle servis edebileceğiniz dana pikata nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 parça ince dövülmüş kontrfile dana eti
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Dana pikata tarifi Nasıl yapılır?

Süt, sıvı yağ, tuz, karabiber ve sarımsak tozunu bir kabın içinde karıştırın. Ardından dövülmüş et parçalarını bu sos ile karıştırarak terbiye edin. Etlerin sosu çekmesi için buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin. Eti dinlendirdikten sonra bir tavada yağı kızdırın. Bu sırada çukur bir kaba 3 adet yumurtayı kırıp, az miktarda tuz ekleyip çırpıcı yardımıyla çırpın. Ayrı bir kaba da unu koyun ve sosu emmiş olan etlerin iki tarafını önce una, ardından yumurtaya batırın. Daha sonra kızdırdığınız yağa koyun. Etleri sürekli çevirerek, pembe renk alana kadar kızartın. Kızaran etleri servis tabağına alıp, haşlanmış sebze veya püre ile servis edebilirsiniz.