Son Güncelleme:
Custard sos tarifi
Custard (kastırd) dünyanın en iyi bilinen tatlı soslarından biri. Temel malzemeleri süt, şeker ve yumurta olan custard için akıcı bir muhallebi ya da pastacı kreması demek mümkün. Kek, turta gibi kuru tatlıların üzerine eklenerek servis edilen custard sosun malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 6 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
Custard sos tarifi Nasıl yapılır?
Sütü bir sos tenceresinde ısıtın.
Ayrı bir yerde şeker ile yumurta sarılarını 2-3 dakika çırpın.
Isıttığınız sütün yarısını yumurtalara ekleyip ılıştırın.
Ardından yumurtaları süt tenceresine ekleyip orta ateşte 3-4 dakika karıştırın.
Kaşığın arkasını kaplayacak kadar koyulaştığında custard’ı ocaktan alın.
İçine vanilya özütünü ekleyip karıştırın.
Ilık ya da soğuk halde elmalı kekin üzerine gezdirerek servis edin.