Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Çorti turşusu tarifi
Çorti turşusu, Muş'un en sevilen lezzetlerinden biri. Bir tür lahana turşusu olan çorti turşusu, özellikle Muş'un lahanalarıyla yapıldığında lezzeti bir başka oluyor. Çok iyi bir probiyotik kaynağı olan çorti turşusu, içmelik, köftelik ve tandırda kemikle birlikte pişirilen olmak üzere 3 farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Siz de evde çorti turşusu yapmak isterseniz, işte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet beyaz lahana
- 1 avuç nohut
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dilim ekşi mayalı ekmek
- Ilık su
Çorti turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Lahanaları minik minik doğrayın.
Ekmeği ve nohutları temiz bir tülbentten yaptığınız bir keseye koyun.
Keseyi kavanozun dibine yerleştirin.
Üzerine lahanaları doldurun.
Ilık suya tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
Suyu kavanoza ekleyin.
Ağzını sıkıca kapatıp sıcak durması için etrafını bir sofra örtüsüyle sarın.
1 hafta mayalandırdıktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…