GeriSebze Yemeği Tarifleri Colcannon tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Colcannon tarifi

Colcannon tarifi

Colcannon, İrlanda mutfağının en tanınmış lezzetlerinden biri. Kısaca sebze katkılı patates püresi olarak tarif edebileceğimiz colcannon, genelde et yemeklerinin yanında servis ediliyor. Yapanın zevkine göre pürüzsüz ya da taneli olabilen colcannon’un malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Elinize sağlık…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet patates
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı doğranmış karalahana (ya da başka bir yeşil yapraklı sebze)
  • 3 dal taze soğan
  • 1 su bardağı süt ya da krema

Servis için:

  • Tereyağı

Colcannon tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayıp soyun.

Karalahanayı ve taze soğanı ince ince doğrayın.

Tereyağını tavada eritip karalahanaları 3-4 dakika kadar soteleyin.

Ardından soğanları da ekleyip 1 dakika daha sotelemeye devam edin.

Sütü ya da kremayı sebzelere ilave edip karıştırın.

Üzerine haşlanmış patatesleri ekleyip çatalla ya da patates eziciyle ezin ve sebzelerle harmanlayın.

Bir tabağa alıp ortasına bir küp tereyağı yerleştirerek sıcak servis edin. Afiyet olsun…