Çökertme kebabı tarifi
Evde pratik bir akşam yemeği için en iyi alternatiflerden biri olan çökertme kebabı, lezzetiyle de neredeyse bağımlılık yapıyor diyebiliriz. Çıtır çıtır patatesi, iyi pişmiş eti ve yoğurdun eşsiz birleşimi sizlere ve sevdiklerinize adeta bir lezzet şöleni yaşatacak. Evde kolay çökertme kebabı nasıl yapılır merak edenlere, işte çökertme kebabı tarifi ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 250-300 gram jülyen kesilmiş et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz (et için)
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz (patates için)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 kaşık domates biber sosu ya da salça
- 1 kaşık sıvı yağ
Servis için;
- 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 fiske tuz
Çökertme kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Önce etleri hızlı pişmesi için düdüklüye alın ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrun.
Etler suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak ekleyin.
Biraz kavurup su ekleyin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Bu sırada patatesleri ince ince kesin ve kızgın yağda kızartın.
Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuzu bir kapta çırptıktan sonra patateslerin üzerine gezdirin.
Bir sos tavasında salça ve yağı kızdırıp sos haline getirin.
Ardından yoğurt üzerine gezdirin.
Suyunu çeken etleri kızarmaya başlayınca altını kapatın ve domates sosunun üzerine pişmiş etleri ilave ederek servise hazırlayın.
Afiyet olsun...