GeriHamur İşi Tarifleri Çirdingiş (Cırdıngış) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çirdingiş (Cırdıngış) tarifi

Çirdingiş (Cırdıngış) tarifi

Çirdingiş ya da cırdıngış, Kafkasya mutfaklarına ait bir yemek. Özellikle Çeçen ve Çerkes sofralarında çok sık karşımıza çıkan çirdingiş, için bir tür tavuklu hamur yemeği diyebiliriz. Bu yemeğin en önemli özelliği kepekli unla yapılması. Aksi takdirde hamurlar çok sert oluyor. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kepekli un
  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Nane
  • Pul biber
  • Limon suyu

Çirdingiş (Cırdıngış) tarifi Nasıl yapılır?

Tavuğu bol suda haşlayın.

Suyunu süzüp hamuru yoğurmak için kenara alın.

Etlerini kemiklerinden ayırıp parçalayın.

Unu derin bir kaseye alın.

İçine tuz ekleyip karıştırın.

Tavuk suyunu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Hamuru parçalara ayırıp parmak kalınlığında çubuklar yapın.

Bu çubukları 3 santimetre genişliğinde kesin.

Her bir parçayı parmağınızla bastırarak oyup açın.

Geri kalan tavuk suyuna sıcak su ilave edip kaynatın.

Açtığınız hamurları bu suda haşlayın.

Diğer yanda bir tencerede sıvı yağı kızdırıp içine salça ilave edin ve kavurun.

Sarımsakları ezip salçaya ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.

Hamurların haşlama suyundan 3-4 kepçe kadar salçaya ilave edip karıştırın.

Pul biber, nane ve limon suyu ekleyip kaynatarak bir çorba elde edin.

Haşlanan hamurları geniş bir tabağa alıp üzerine didiklediğiniz tavuk parçalarını yayın.

Hazırladığınız çorbayla birlikte servis edin.Dilerseniz çorbayı sos gibi üzerine de gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun…