GeriTatlı Tarifleri Çilekli trifle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilekli trifle tarifi

Çilekli trifle tarifi

Trifle, İngiltere’den dünyaya yayılmış çok lezzetli bir tatlı. Meyve, krema, bisküvi gibi farklı lezzetleri bir araya getiren bu hafif tatlı, sunumuyla da çok şık. Biz bu kez çilekli trifle yaptık ama orman meyveleri de bu lezzete çok yakışıyor. O zaman gelsin çilekli trifle tarifimiz…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı çilek reçeli
  • Çeyrek su bardağı çilek suyu (Reçeli sulandırarak da kullanabilirsiniz)
  • 1 paket çilekli jöle
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Süslemek için:
  • Çilek

Çilekli trifle tarifi Nasıl yapılır?

Jöleyi, paketin üzerindeki tarifle hazırlayıp sertleşmesi için bir kenara alın.

Bisküvileri ortadan ikiye bölün.

Düz yüzeylerine reçel sürün ve sandviç gibi birbirine yapıştırın.

Sandviçleri kaselerin tabanına ve çevresine güzelce yerleştirip üzerine çilek suyunu serpin.

Sertleşen jöleyi mikserle çırpıp köpük haline getirin.

Köpüğü sandviçlerin üzerine yayın.

Pudingi paketin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayıp soğutun.

Soğuttuğunuz pudingi köpüğün üzerine dökün.

Kremayı ve pudra şekerini derin bir kasede kıvam alana kadar çırpın.

Kremayı da pudingin üzerine yayın.

Meyvelerle süsleyip servis edin. Afiyet olsun…