GeriTatlı Tarifleri Çilekli sufle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilekli sufle tarifi

Çilekli sufle tarifi

Muhteşem bir Fransız tatlısı olan sufleyi hemen herkes çikolatalı tercih ediyor. Ancak o kadar çok çeşidi var ki, hangisini yiyeceğinizi şaşırabilirsiniz. Kestaneli, vanilyalı, tahinli hatta somonlu, peynirli gibi tuzlu çeşitleri bile mevcut. Çok sevilen yaz meyvesi çilekli sufle nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 kase çilek
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker

Çilekli sufle tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alın ve eritin.

Üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyin ve kavurun.

Un kavrulduktan sonra sütü ilave edin ve iyice karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın.

Ardından toz şekeri de ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra yumurta sarılarını teker teker çırpın.

Çırptığınız her yumurtayı soğuyan karışıma teker teker yedirin.

Çilekleri güzelce yıkayın.

Mutfak robotunda şeker ile püre haline getirin.

Oluşturduğunuz çilek püresini de sufle karışımına ekleyin.

Ayırdığınız yumurta aklarını da beyaz olana kadar mikserde çırpın.

Daha sonra sufle karışımının içine azar azar ilave edip kabarıklığını bozmadan çatalla yavaşça yedirin. 

Sufle kaplarını sıvı yağ ile yağlayıp karışımı kaplara paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Üzerine pudra şekeri serperek sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.