GeriTatlı Tarifleri Çilekli irmikli muhallebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilekli irmikli muhallebi tarifi

Çilekli irmikli muhallebi tarifi

Tatlı sevenlerin mutlaka denemesi gereken hafif, besleyici bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet damla sakızı
Süslemek için:
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı tozu
  • 2 su bardağı çilek

Çilekli irmikli muhallebi tarifi Nasıl yapılır?

Tencerede sütü kaynatın. Toz şekeri küçük bir tavaya koyun. Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın. Tereyağı, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin.

Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın. Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın. Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Çilek ve dövülmüş Antep fıstığıyla süsleyin.