Çilekli irmikli muhallebi tarifi
Tatlı sevenlerin mutlaka denemesi gereken hafif, besleyici bir tarif.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet damla sakızı
- 2 yemek kaşığı Antep fıstığı tozu
- 2 su bardağı çilek
Çilekli irmikli muhallebi tarifi Nasıl yapılır?
Tencerede sütü kaynatın. Toz şekeri küçük bir tavaya koyun. Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın. Tereyağı, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin.
Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın. Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın. Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Çilek ve dövülmüş Antep fıstığıyla süsleyin.