Çilekli Alman pastası tarifi
Alman mutfağının vazgeçilmez lezzetini denediniz mi?
Yapımı için malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 75 gram yumuşak margarin yada tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket instant maya
- Pudra şekeri
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 50 gram tereyağ
Çilekli Alman pastası tarifi Nasıl yapılır?
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp hamuru yoğurun. 1 saat kadar mayalanması için bir kenara koyup üzerini örtün.
Mayalanan hamuru un serptiğiniz tezgahta, parmak kalınlığında açıp, geniş ağızlı bir bardak yardımı ile daireler çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip biraz daha mayalanması için bekletin. Altı ve üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.
Kreması için toz malzemeyi tencereye alıp karıştırın. Sütü ve yumurta sarılarını ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. En son tereyağı ilave edip mikser ile birkaç dakika karıştırın.
Pişen ve ılınan pastaları bir bıçak yardımı ile tam koparmadan ortadan ikiye kesin, sıkma torbasına koyduğunuz kremayı pastaların içine dikkatlice doldurun. Arzuya göre çilek ya da başka bir mevsim meyvesi ile tatlandırıp, üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.