Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Cibes salatası tarifi
Ege bölgesinde sıklıkla rastlanan bir bitki olan cibes; karnabahar, beyaz lahana ve karalahana gibi sebzelerin söküldükten sonra toprakta kalan köklerinden büyüyen kısmına verilen addır. Geleneksel İzmir mutfağında haşlandıktan sonra üzerine limonlu sos gezdirilerek servis edilen cibes, ilkbahar aylarında yetişmeye başlar. Her türlü yemeğin yanına yakışan bu salatanın yapımı pratik olduğu gibi tam bir vitamin deposu. Sofralarınıza bu güzel salatayı da eklemek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- Yarım kilogram cibes
- Limon
- Zeytinyağı
- Tuz
- Su
Cibes salatası tarifi Nasıl yapılır?
Cibeslerin saplarını kesip bol suda yıkayın.
Daha sonra tencereye su koyup tuz ekleyin ve 15-20 dakika haşlayın.
Haşladıktan sonra güzelce süzüp soğumaya bırakın.
Tadına bakıp arzuya göre tekrar tuz ilave edebilirsiniz.
Servis etmeden önce uygun bir cam kasede zeytinyağ, limon, tuz ve isteğe göre ezilmiş sarımsağı karıştırın ve üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...