GeriSos Tarifleri Chimichurri (Çimi çuri) sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Chimichurri (Çimi çuri) sos tarifi

Chimichurri (Çimi çuri) sos tarifi

Arjantin’in milli sosu olan chimichurri sosu, sadece Arjantin’de değil dünyanın pek çok yerinde ızgara denilince akla ilk gelen soslar arasında yer alıyor. Hazır Kurban Bayramı yaklaşıyorken, etlerinizi daha da lezzetlendireceğiniz bu sosu mutlaka deneyin. Eti marine etmek için kullanacağınız gibi, üzerine sos olarak da kullanabileceğiniz chimichurri sos nasıl yapılır? İşte cevabı…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kırmızı soğan (küçük küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Chimichurri (Çimi çuri) sos tarifi Nasıl yapılır?

Maydanozların sapını koparın ve güzelce yıkayın. Ardından salata kurutucusu veya havlu kağıt üzerinde suyunu süzdürün. Soyduğunuz sarımsakları blender'a atın. Üzerine zeytinyağı, sirke, kekik, tuz, pul biber ve şekeri ekleyerek sarımsaklar parçalanıncaya kadar blenderi çalıştırın. Parçalanan sarımsakların üzerine süzdürdüğünüz maydanozları da ekleyin ve tekrar blenderi çalıştırın. Hazırladığınız sosu bir kaseye alın. Ardından kırmızı soğanı ince ince doğrayıp, sosun üzerine ilave edin. Sosunuz hazır.