GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli kömeç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli kömeç tarifi

Cevizli kömeç tarifi

Çayın yanında harika gidecek bir hamur işi tarifimiz var. Zonguldak'ta sık sık yapılan cevizli kömeç oldukça basit ve lezzetli. Tek yapmanız gereken hamuru açıp içine ceviz koymak ve rulo yapıp pişirmek. İşte bu kadar kolay! Günün her saati yiyebileceğiniz çöreği mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram un
  • 1 paket yaş maya
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 350 gram ceviz içi
  • 4 adet yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

Cevizli kömeç tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kaseye un, yağ, süt, su ve ılık suda eritilmiş mayayı koyun ve yoğurun.

Hamurunuzu yoğurduktan sonra yaklaşık 45 dakika üstünü bir bez ile örterek dinlendirin.

Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp oklava yardımıyla açın.

Açtığınız hamurları önce yağlayıp üzerine ince kıyılmış ceviz serpin.

Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dönecek şekilde yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...