GeriTatlı Tarifleri Cevizli kadayıf tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli kadayıf tatlısı tarifi

Cevizli kadayıf tatlısı tarifi

Kadayıf hem bizim mutfağımızda hem de Ortadoğu’nun genelinde en sevilen ve en çok tüketilen tatlı malzemelerinden biri. Fıstıklısı da ayrı güzel olan kadayıfı biz bu tarifimizde cevizli yaptık. Tatlımızın püf noktası ise tepsinin tabanına sürülen tereyağı-pekmez karışımı. Bu karışım sayesinde çıtır çıtır olan ve nar gibi kızaran kadayıf tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Mutlaka deneyin…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı pekmez

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Cevizli kadayıf tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını pekmezle güzelce karıştırıp macun kıvamına getirin.

Bu macunu tepsinin tabanını kaplayacak şekilde her yere güzelce yayın.

Tereyağının kalanını eritin.

Kadayıfı tel tel ayırıp havalandırdıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.

Kadayıfın yarısını kenara alın. Diğer yarısını tepsiye yerleştirin.

Avucunuzun içiyle kadayıfların üzerine iyice bastırın ve tepsinin şeklini almalarını sağlayın.

Dövülmüş ceviz içini kadayıfların üzerine serpin.

Ayırdığınız kadayıfları da cevizlerin üzerine yerleştirip aynı şekilde elinizle bastırın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

1 çorba kaşığı tereyağını da eritip kadayıfların üzerine gezdirin.

Tepsiyi fırına verip üzerin kızarana kadar pişirin.

Üzeri kızarınca fırından çıkardığınız kadayıfı bir başka tepsi yardımıyla alt üst ederek yeniden fırına verin.

Kadayıfın altı da kızarırken şerbetini hazırlayın.

Şeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kadar pişirin.

İçine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

Tatlınız fırından çıkınca şerbeti kepçeyle sıcak sıcak üzerine dökün.

Şerbeti çektikten sonra dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.