Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Cevizli kabak salatası tarifi
Lif ve demiz açısından çok zengin bir besin olan kabağı, daha çok zeytinyağlı yemeklerde veya mücver yapımında kullanıyoruz. Fakat, cevizli kabak salatasını da denemenizi tavsiye ederiz. İster misafir sofralarınızda isterseniz de ara öğünlerde tercih edebilirsiniz. Üstelik yapılışı da çok pratik. Lafı fazla uzatmadan, karşınızda cevizli kabak salatası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet kabak
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Cevizli kabak salatası tarifi Nasıl yapılır?
Kabakları güzelce yıkadıktan sonra rendeleyin.
Dereotunu ince ince kıyın.
Rendelenmiş kabakları, zeytinyağıyla orta ateşte 10 dakika kadar kavurun. Ocaktan aldıktan sonra karabiber, dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Ardından soğumaya bırakın.
Diğer taraftan da yoğurt, tuz ve mayonezi bir kasede çırpın.
Soğuyan kabağı, yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın.
En son üzerine zeytinyağı gezdirip, cevizle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...