GeriPilav Tarifleri Çerkez pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çerkez pilavı tarifi

Çerkez pilavı tarifi

Çerkez pilavı, son dönemlerin en sevilen pilavlarının başında geliyor. Pirinç, bulgur ve şehriyeyi bir araya getiren bu pilava asıl lezzetini veren ise havuç. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan Çerkez pilavının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte nefis tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı şehriye
  • 3 adet havuç
  • Sıvı yağ
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Çerkez pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri ılık suya koyup kenara alın.

Havuçları rendeleyin.

Tencereye sıvı yağı akıp şehriyelerin yarısını hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

Ardından havuçları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın.

Bu esnada pirinçleri bol suyla yıkayın.

Havuçlara 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ile birlikte diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika kadar karıştırın.

Pilava üzerini geçecek kadar su ya da tavuk suyu ekleyip kapağı kapalı halde kısık ateşte pişmeye bırakın.

Suyunu çeken pilavı 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun…