GeriMakarna Tarifleri Çerkes usulü şipsi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çerkes usulü şipsi tarifi

Çerkes usulü şipsi tarifi

Şipsi pasta veya şips basta denilen bir Çerkes yemeğinden esinlenerek bu yemeği hazırladık.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım paket kısa boy makarna
  • 1-2 adet tavuk budu
  • 8-9 su bardağı su

Sos için:

  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Süslemek için:

  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Çerkes usulü şipsi tarifi Nasıl yapılır?

Önce tavukları suyla haşlayın ve çıkarıp incecik didikleyin. Tavuk suyunu da bir kenarda bekletin.

Sos için ufak bir tencereye ılık tavuk suyu, süt, un, incecik dilimlenmiş sarımsakları koyun. Kısık ateşte bir tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak kaynayıncaya dek pişirin.

Tuz ve karabiberi katıp, didiklenmiş tavukları ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Bu arada makarnayı haşlayıp süzün ve bir servis tabağına alın. Üzerine tavuklu sosu gezdirin.

En üste zeytinyağında hafifçe kızdırdığınız biberli sosu gezdirip sıcak servise sunun.