GeriMeze Tarifleri Çerkes tavuğu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çerkes tavuğu tarifi

Çerkes tavuğu tarifi

Evde kolayca yapabileceğiniz bu klasik mezenin tadı damağınızdan silinmeyecek. İhtiyacınız olan sadece üç malzeme: Tavuk, ceviz ve bayat etmek. Tavuk seven herkesin bayılacağı Çerkes tavuğunu isterseniz ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirip hoş kanepeler de elde edebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk
  • Yarım bayat ekmek
  • 500 gram ceviz içi
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Çerkes tavuğu tarifi Nasıl yapılır?

Tavuğu temizledikten sonra haşlayın.

Ayıklanmış cevizi robotta önce bir kez çekin daha sonra içine bayat ekmek ve kırmızı biberi koyup bu işlemi tekrar edin. Bunu yaparken süzülen yağları bir kaba biriktirin. Tavuğun suyundan kepçeyle alarak cevize koyun ve sulandırın. Boza kıvamına gelinceye kadar su ilave edin. Tuz ve karabiber katıp istediğiniz kıvama getirin.

Tavuk etlerini kemiklerinden ayırın. Ufak parçalar halinde didikleyin. Tavuk etlerinin içine karabiber ve tuz serpip karıştırın ve servis tabağına koyun. Üzerine cevizli karışımı dökerek etleri kaplayın. En üste ceviz yağını koyun.

Ceviz parçaları ve maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.