Cennet hurmalı damla sakızlı muhallebi tarifi
Sütlü tatlılar hem pratik hem de hafif oldukları için sofralarımızın vazgeçilmezi. Üstelik neredeyse her yemekten sonra da keyifle tüketilebiliyorlar. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu sizin için nefis bir sütlü tatlı tarifi hazırladı. Cennet hurmasının lezzet kattığı bu damla sakızlı muhallebiyi siz de çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket damla sakızı
Sosu için:
- 3 adet olgunlaşmış cennet hurması
Cennet hurmalı damla sakızlı muhallebi tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencereye, süt, şeker ve unu alın.
Orta hararetli ateşte varsa çırpma teliyle sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. (Aromaları böyle daha belirgin olacaktır.)
Muhallebi göz göz olunca ateşin altını kısın ve 1-2 dakika daha pişirin.
Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Sos için cennet hurmasının içini kaşık yardımıyla çıkarın.Ve bir kasenin içinde çatalla iyice ezip püre haline getirin
Soğuyan muhallebinin üzerine püre haline gelmiş cennet hurmasını paylaştırın. Afiyetler olsun...