GeriÇorba Tarifleri Çene çarpan çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çene çarpan çorbası tarifi

Çene çarpan çorbası tarifi

Çene çarpan çorbası ülkemizin farklı yerlerinde farklı şekillerde yapılıyor. Biz bu tarifimizde yeşil mercimekli ve erişteli ve bir çene çarpan çorbası hazırladık ama siz sütlü çene çarpan çorbası tarifimizi de yemek tarifleri sayfamızda bulabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmayalım ve tarifimize geçelim o halde. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı erişte
  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Çene çarpan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mercimekleri önceden çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayıp süzün.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağı ve tereyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.

Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.

Tavuk suyunu ekleyip unun topaklanmaması için hızla karıştırın.

Tavuk suyu kaynamaya başlayınca haşladığınız mercimekleri, tuzu ve erişteyi de tavuk suyuna ekleyin.

Erişteler şişip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Tereyağı eritip nane ve pul biberi kavurun.

Baharatlı yağı çorbanın üzerine döküp karıştırın ve altını kapatın.

Çorbanızı sıcak servis edin. Afiyet olsun…