Cendere tatlısı tarifi
Tüm Türkiye’de bilinen tatlıların yanı sıra bir de yörelerimizin özel şerbetli tatlıları var. Uşak mutfağının cendere tatlısı da bunlardan biri. Yapılışı oldukça kolay olan bu tatlıyı misafirlerinizin de çok beğeneceğine eminiz. İşte nefis cendere tatlısı için malzemeler ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram ceviz içi
- 1 su bardağı nişasta
- 250 gram tereyağı
- Aldığı kadar su
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Cendere tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın.
Yumurtaları ve tuzu ilave edin.
Azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
Bezeleri oklavayla incecik açın.
Ortalarına dövülmüş ceviz serpip oklavayla sarın.
İki tarafından büzerek ortada toplayın ve oklavadan çıkarın.
2-3 parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine yerleştirin.
Tereyağını kızdırıp tatlıların üzerine dökün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve tatlıları fırına verin.
Tatlılar pişerken şeker ve suyu bir tencerede bir araya getirip kaynatın.
Kıvamı koyulaşmaya başladığında içine limon suyunu ekleyin.
Kızaran tatlıları fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti dökün.
Tatlılar şerbeti çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…