GeriKurabiye Tarifleri Cam kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cam kurabiye tarifi

Cam kurabiye tarifi

Bu birbirinden renkli şekerli kurabiyeleri özellikle çocuklarınız çok sevecek.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Süslemek için
  • 1 paket şeker

Cam kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Unu geniş bir kapta eleyin. Ortasına bir çukur açın ve tüm malzemeleri eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurun. Tezgaha un serpin ve hamuru 2 santimetre kalınlığında açın, kurabiye kalıbı yardımıyla şekil verin.

Kestiğiniz kurabiyelerin ortasına bir pencere açın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Şekerleri 2-3 parçaya ayırarak kurabiyenin ortasındaki boşluğa yerleştirin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 15 dakika kadar soğuması bekleyin ve servis tabağına alın.