Çalar buğulama tarifi
Izgara, tava, kızartma gibi birçok şekilde pişirebileceğiniz balığın en sağlıklı pişirme biçimlerinden biri de buğulamadır. Giresun mutfağında çalar diye adlandırılan bu balığı iskorpit olarak da duymuş olabilirsiniz. Zehirli dikenleri olmasına rağmen içinde oldukça lezzetli bir eti olan çalar buğulaması nasıl yapılır? üzerine kaşar serpip, farklılaştırabileceğiniz çalar buğulaması tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram çalar balığı
- 2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kırmızı biber
- Tuz
- Sarımsak
- Kırmızı pul biber
Çalar buğulama tarifi Nasıl yapılır?
Domateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Orta boy bir tavada tereyağını eritin. Domatesleri de yağın üzerine ekleyip, kısık ateşte soteleninceye kadar pişirin. Üzerine balıkları aralıklı bir şekilde dizin. Çarliston biber ve kırmızı biberleri de ince ince doğrayıp balığın üzerine yayın. Sarımsak, kırmızı pul biber ve tuzunu da ilave edip tavanın ağzını kapatın. Ocakta 6-7 dakika kadar pişirin. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyip eriyene kadar pişirmeye devam edebilirsiniz. Afiyet olsun.