GeriTatlı Tarifleri Çak çak (Tatar) tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çak çak (Tatar) tatlısı tarifi

Çak çak (Tatar) tatlısı tarifi

Çak çak tatlısı, diğer adıyla Tatar tatlısı kolay ve pratik yapılışının yanı sıra lezzetiyle de ilgi çekiyor. Mayasız hamurdan hazırlanıp yağda kızartılıyor. Dünya mutfağından farklı bir şeyler denemek isterseniz, çak çak tatlısına bir şans verebilirsiniz Peki çak çak tatlısı nasıl yapılır? Evde çak çak tatlısı yapımı için kolay tarifi

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı bal
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Çak çak (Tatar) tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları yoğurma kabına alıp güzelce çırpın.

Üzerine un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edin.

Daha sonra hamuru 5 beze alın. Her bezeyi de yuvarlak şekilde açıp ortadan ikiye bölün.

İkiye böldüğünüz hamuru üst üste koyun ve şeritlr halinde kesin.

Hamurların birbirine yapışmasını önlemek için nişastaya bulayın.

Kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın.

Hazıladığınız hamurları da tencerede güzelce kızartın.

Şeker ve balı karamelize edin.

Kızara hamurları da karamelize şeker ve bal ile karıştırın.

Ardından bir fincana koyarak şekil almasını sağlayın.

Buzdolabında şeker donana kadar bekletin.

Afiyet olsun...