Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Cacık tarifi
Hemen hemen her tencere yemeğinin yanına yakışan cacık, hem doyurucu hem de yapımı çok kolay bir meze. Arzuya göre sarımsaklı ya da sarımsaksız yapabileceğiniz cacık kalorisinin düşük olmasıyla da diyetçilerin gözdesi. Yaz aylarında tükettiğinizde içinizi de ferahlatan cacığın tarifini hemen aşağı bırakıyoruz. Kolay gelsin.
Yapımı için malzemeler
- 3 adet salatalık
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 bardak su
- 4 diş sarımsak
- Tuz
Cacık tarifi Nasıl yapılır?
Yoğurdu iyice çırpın. Üzerine bir bardak su koyup, iyice karıştırın. Suyla yoğurt birbirine karışıp kıvama gelince, üzerine kabuklarını soyduğunuz salatalıkları rendeleyin. Zeytinyağı ve tuzu da koyarak yeniden karıştırın.
İsteğe göre rendelenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.