Buzlu fesleğen çayı tarifi
Enerji veren ve hafızayı güçlendiren fesleğenin çayını evde kendiniz hazırlamak ister misiniz?
Yapımı için malzemeler
- 6 su bardağı su
- 10-12 adet fesleğen yaprağı
- 5 top limonlu dondurma
Buzlu fesleğen çayı tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencere ya da bir çaydanlığa suyu koyup kaynatın. Kaynayınca içine fesleğen yapraklarını atıp, 5 dakika kadar demleyip, altını söndürün ve soğumaya bırakın. Bu arada mutfak robotuna dondurmaları koyup, üzerine soğumuş fesleğen çayını ekleyin. 2-3 dakika kadar karışım köpük köpük olana değin robotta karıştırın. Sonra büyük boy cam bardakların içine doldurun ama servise sunmadan önce içine incecik dövülmüş buz parçaları atın ve fesleğen yaprağıyla süsleyin