Geriİçecek Tarifleri Buzlu fesleğen çayı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buzlu fesleğen çayı tarifi

Buzlu fesleğen çayı tarifi

Enerji veren ve hafızayı güçlendiren fesleğenin çayını evde kendiniz hazırlamak ister misiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 su bardağı su
  • 10-12 adet fesleğen yaprağı
  • 5 top limonlu dondurma

Buzlu fesleğen çayı tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencere ya da bir çaydanlığa suyu koyup kaynatın. Kaynayınca içine fesleğen yapraklarını atıp, 5 dakika kadar demleyip, altını söndürün ve soğumaya bırakın. Bu arada mutfak robotuna dondurmaları koyup, üzerine soğumuş fesleğen çayını ekleyin. 2-3 dakika kadar karışım köpük köpük olana değin robotta karıştırın. Sonra büyük boy cam bardakların içine doldurun ama servise sunmadan önce içine incecik dövülmüş buz parçaları atın ve fesleğen yaprağıyla süsleyin