Son Güncelleme:
Buğday çorbası tarifi
Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu pratik tarifi rahatça hazırlayabilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 500 gram çorbalık buğday
- 500 gram yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Buğday çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle buğdayı 3-4 saat kadar suda bekletin. Süzdürüp, bir tencereye alın. Üzerine 2,5 litre su ilave edip, kaynamaya bırakın. Buğdaylar yumuşayınca çorbanın sıcak suyundan da katarak yoğurdu ılıştırın ve karıştıra karıştıra çorbaya katın. 10 dakika birlikte pişirdikten sonra, tereyağını ayrı bir kapta eritip, çorbanın üzerine gezidirin. Son olarak tuzunu ve nanesini de ekleyerek ateşten alın.