GeriSebze Yemeği Tarifleri Bol sebzeli kiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bol sebzeli kiş tarifi

Bol sebzeli kiş tarifi

Fransız mutfağının beğenilen bol sebzeli kiş tarifi tam da kış aylarına uygun bol vitaminli malzemeleriyle karşınızda! Oldukça sağlıklı bir tarif olan bol sebzeli kiş çay saatlerinize iyi bir alternatif olacaktır. Peki, bol sebzeli kiş nasıl yapılır? İşte bol sebzeli kiş tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 10 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 mililitre krema
  • 200 gram kaşar
  • 150 gram brokoli
  • 100 gram karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bol sebzeli kiş tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle brokoli ve karnabaharı haşlayın.

Ardından havuçları ve kaşarı ayrı ayrı rendeleyin.

Taze soğanları ince ince doğrayın.

Kabakları güzelce yıkayıp soymadan rendeleyin ve suyunu sıkın.

Bu arada yumurta, un ve tuzu bir kasede karıştırın.

Kabakları da bu karışıma ilave edin.

Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin.

Kabakları bir kevgir yardımıyla hamurun içinden alıp kalıba aktarın.

Yumurtalı karışımı ise kenara alın.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp kalıbı fırına verin ve 15 dakika kadar pişirin.

Yumurtalı karışıma krema, kaşar rendesi ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Fırından çıkardığınız kalıba sebzeleri yerleştirin.

Unlu yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine dökün.

Kalıbı yeniden fırına verin ve 25 dakika kadar daha pişirin.

Son olarak fırından çıkarıp dilimlediğiniz sebzeli kişi sıcak servis edin. Afiyet olsun…