GeriEt Yemeği Tarifleri Bezelyeli kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bezelyeli kavurma tarifi

Bezelyeli kavurma tarifi

Protein deposu bezelye ile harika bir kavurma tarifi

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti 
  • Yarım paket dondurulmuş bezelye 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 2 adet sivri biber 
  • 2 adet domates 
  • 1 çorba kaşığı domates salçası 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelyeli kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını bir tencereye koyup kızdırın. Etleri ilave edip rengi değişene dek kavurun. İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin. Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. İçine 1 su bardağı su ilave edip pişirin. İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin.

Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten alıp, servis yapın.