Bezelyeli hindi tarifi
Hem çok pratik hem de çok lezzetli bir hindi yemeği arayanlar bu tarifi kaçırmasın. Tek yapmanız gereken hindi göğüsü fırında pişirip çıkan suyunu da sos olarak değerlendirmek. Ortaya çıkan lezzeti tarif edecek kelime bulmakta biz zorlanıyoruz. En iyisi siz deneyin ve sonucu kendi gözlerinizle görün. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet hindi göğüs eti
- 2 bardak bezelye
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
Bezelyeli hindi tarifi Nasıl yapılır?
Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.
Hindiye karabiber ve tuz sürün.
Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun.
1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin.
Göğüs kısmından ince dilimler kesin.
Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağıyla pembeleştirin.
Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın.
Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın.
Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün.
10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz.