GeriAtıştırmalık Tarifleri Beze tarifi (Pastane usulü)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beze tarifi (Pastane usulü)

Beze tarifi (Pastane usulü)

Çoğumuza çocukluğumuzu hatırlatan ve tadının tam olarak neye benzediğine karar veremesek de yemekten bir o kadar zevk aldığımız beze tarifi evde pratik bir şekilde hazırlanabilir. Dilediğinizde limonlu veya farklı aromalı da hazırlayabileceğiniz pastane usulü beze tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yumurta akı (oda sıcaklığında)
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı (220 gr) pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı vanilya özü

Beze tarifi (Pastane usulü) Nasıl yapılır?

Fırını 120 derecede ısıtın. Yapışmaz pişirme kağıdını tepsiye serin.

Yumurta aklarını bir kaba kırın ve tuz ile şekeri ekleyerek mikser ile köpürene kadar çırpın.

Ardından vanilya özütünü de ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın.

Fırın tepsisine sıkma poşeti ya da yemek kaşığı ile beze karışımından koyun ve fırın ısısını 90 dereceye düşürün.

Bezeleri bu ısıda 1 saat 30 dakika kadar kontrollü pişirin.

Fırını kapatın ve bezeleri soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...