GeriEt Yemeği Tarifleri Beyran tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyran tarifi

Beyran tarifi

Beyran birçok yörede yapılan ve sevilen bir tarif. Ancak Gaziantep'in tescilli lezzeti olarak biliniyor. Biz de sizin için Gaziantep usulü beyran tarifi hazırladık. Oldukça lezzetli ve doyurucu bu yemeği evde de denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kemikli gerdan
  • 300 gram pirinç
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 diş sarımsak
  • 100 gram iç yağı

Beyran tarifi Nasıl yapılır?

Eti bir tencerede, yüksek ateşte kaynatın ve bu sırada suyun üzerinde oluşan köpüğü alın.

Kaynayan etin altını kısın ve haşlanıncaya kadar kaynatmaya devam edin.

Başka bir tencerede pirinci haşlayın.

Haşlanan pirinçleri 5 porsiyon olacak şekilde metal tabaklara bölüştürün.

Pirinçlerin üzerine  et, et suyu, sarımsak, pul biber, damak zevkinize göre tuz, karabiber koyup limon sıkın.

Kaynayıncaya kadar ısıtın ve servise sunun.