GeriHamur İşi Tarifleri Çavdarlı beyaz peynirli kiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çavdarlı beyaz peynirli kiş tarifi

Çavdarlı beyaz peynirli kiş tarifi

Beyaz peynirli kiş çay saatlerine yeni bir tat eklemek isteyenler için çok uygun. Üstelik yapılışı da çok kolay; çünkü hamuru ekmekten, malzemeleri de her zaman buzdolabınızda bulunabilecek cinsten. Bizim tarifimizde bahsettiğimiz üzere turta kalıplarında teker teker yapabileceğiniz gibi büyük bir kalıba yapıp dilim dilim de servis edebilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet Rus çavdar ekmeği
  • 50 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı

İçi için:

  • 200 gram beyaz peynir
  • 50 gram taze kaşar peyniri
  • 4-5 dal maydanoz
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • İsteğe göre çörek otu

Çavdarlı beyaz peynirli kiş tarifi Nasıl yapılır?

Ekmekleri robotta iyice parçalayarak, geniş bir kaba alın. İçine 2 yumurta sarısı ve tereyağı ekleyerek, kaba yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sararak, 10-15 dakika buzdolabında bekletin.

Hamur donarken beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyin. Biberleri ve maydanozları ince ince dilimleyerek karıştırın. Hamuru dolaptan çıkarın ve küçük boy turta kaplarına paylaştırın. Hamuru kalıbın içine elle yayın. Peynirli karışımı da paylaştırın. Üzerine çörek otu serperek, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

İsteğe göre ılık yada soğuk olarak servis yapın.