GeriEt Yemeği Tarifleri Besmeç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Besmeç tarifi

Besmeç tarifi

Besmeç, Kırşehir mutfağına ait bir yöresel köfte. Hem bulgur hem de kıymanın bir arada bulunduğu bir köfte olan besmeç, kolay ve lezzetli bir tarif arayanların gözdesi olmaya aday. “Besmeç nasıl yapılır?” diye merak edenler için tarifini araştırdık. Sizin de çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yağsız kıyma
  • 2 su bardağı esmer kısırlık bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz

Besmeç tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ve sarımsakları rendeleyin.

Maydanozları ince ince kıyın.

Kıymayı tepsiye alın.

Üzerine soğan, sarımsak, salça ve baharatları ilave edip yoğurun.

Bulguru azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Bulgur kıymanın suyunu çekene kadar yoğurun.

Kıydığınız maydanozları da köfte harcına ekleyin.

Elinizi hafifçe ıslatıp tüm malzemeyi yeniden yoğurun.

Köfte harcından parçalar koparıp şekil verin.

Köftelerinizi isterseniz tavada isterseniz de fırında pişirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…