GeriTatlı Tarifleri Besan ladoo tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Besan ladoo tarifi

Besan ladoo tarifi

Besan ladoo, Hindistan mutfağına ait bir tatlı. Kakulenin ve kuru yemişlerin lezzetlendirdiği bu basit tatlıyı siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki besan ladoo için hangi malzemeler kullanılır ve besan ladoo nasıl yapılır? İşte cevabı… Afiyet olsun!

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram un
  • 100 gram sıvı yağ
  • 20 adet badem
  • 25 gram Antep fıstığı
  • 200 gram pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı toz kakule

Besan ladoo tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı yağı ve kakuleyi tavaya alıp karıştırın.

Unu ekleyip güzelce kavurun.

Bademleri ve Antep fıstıklarını da irice dövün ve tavaya ekleyin.

Malzemeyi tavadan alıp bir kaseye boşaltın ve ılınmasını bekleyin.

Ilınan tatlıya pudra şekerini ilave edip ceviz büyüklüğünde toplar yapın.

1 saat dinlendirdiğiniz tatlılarınız servise hazır. Afiyet olsun…