GeriSebze Yemeği Tarifleri Beli bağlı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beli bağlı tarifi

Beli bağlı tarifi

Beli bağlı, Diyarbakır mutfağına ait bir yemek. Bir tür kabak dolması da diyebiliriz beli bağlı için. En önemli özelliği kabakların doldurulmadan önce kızartılması ve kabakların dışının maydanozla sarılması. Beli bağlı ismi de buradan geliyor zaten. Siz de bu yemeği denemek isterseniz işte beli bağlının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet kapak
  • 4 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 500 gram kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Servis için:

  • 2-3 diş sarımsak
  • Yoğurt

Beli bağlı tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları soyup bir ucunu kapak gibi kesin ve içlerini oyun.

Sıvı yağı tavada kızdırıp kabakları kapaklarıyla birlikte kızartın ve kağıt havlunun üzerine alın.

Tereyağını tavada kızdırıp kıymayı yağda kavurun.

İçine karabiber ve yenibahar ekleyip ocaktan alın.

Kıymayı kızarttığınız kabakların içine doldurup kapakları kapatın.

Maydanozları sıcak suda yumuşattıktan sonra kabakların etrafına sarın.

Domatesleri dilimleyip tencerenin dibine dizin.

Kabakları domateslerin üzerine yerleştirip üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin.

Yumuşayan kabakları tabaklara aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edin. Afiyet olsun…