GeriEt Yemeği Tarifleri Belen tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Belen tava tarifi

Belen tava tarifi

Hatay'ın Belen tava tarifi yöresel tatlarımız arasında yer alıyor. Belen tava, kuzu eti ya da dana kuşbaşı, soğan, biber ve tereyağı ile hazırlanan harika bir yöresel lezzet. Siz de akşam yemeğinde yöresel bir lezzete yer vermek isterseniz, bu tarif tam da size göre. Peki belen tava evde nasıl yapılır? İşte, belen tava tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 700 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet kapya biberi
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Belen tava tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle et, domates, biber ve soğanı iri küpler halinde doğrayın.

Tavayı ocağa alın ve eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Etler pişirince fırın tepsisine alın. Üzerine de doğradığınız sebzeleri ilave edin.

Tuz ve baharatları da ekleyin. Tereyağını da eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin.

Daha sonra fırına verip yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...