GeriTatlı Tarifleri Bayat ekmek tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayat ekmek tatlısı tarifi

Bayat ekmek tatlısı tarifi

Ekmek israfı ne yazık ki hem ülkemizde hem de dünyada oldukça yaygın bir sorun. Bunu önlemek adına, bayatlayan ekmekleri çöpe atmak yerine yapabileceğiniz çok lezzetli seçenekler var. Örneğin bayat ekmek tatlısı hem pratik hem de nefis bir çözüm. Bu keyifli sütlü tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 dilim bayat ekmek

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Muhallebisi için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Bayat ekmek tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Toz şeker ve suyu derin bir tencerede karıştırıp kaynatın.

İçine limon suyunu da ekleyip şerbeti kenara alın.

Şerbet pişerken, ekmek dilimlerini kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde fırın kabının tabanına dizin.

Pişen şerbeti kepçeyle ekmeklerin üzerine gezdirin.

Ekmekler şerbeti çekerken muhallebi malzemelerini başka bir tencerede karıştırıp kıvam alana kadar pişirin.

Hazırladığınız muhallebiyi şerbeti çeken ekmek dilimlerinin üzerine dökün.

Tatlıyı 10 dakika oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.

Dilimleyip üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun…