GeriZeytinyağlı Tarifleri Bat yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bat yemeği tarifi

Bat yemeği tarifi

Yaprak sarmanın harcını çiğ yiyenler batı çok sevecektir. Amasya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan batın malzemeleri doğal, yapılışı ise çok kolay. Bu nedenle çok iştah açıcı bir yemek haline gelen batı siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram kırılmış ceviz 
  • 5 adet taze soğan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı su

Bat yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Bütün malzemeleri derin bir kaba koyup karıştırın.

Bulgurların kabarması için bir süre bekleyin.

Servis tabağına aldığınız harcı isterseniz yaprakların arasına sarıp isterseniz de ekmekle yiyebilirsiniz.