GeriSebze Yemeği Tarifleri Bamya kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya kızartması tarifi

Bamya kızartması tarifi

Bamya, Türk mutfağında daha çok sulu yemek olarak tüketilen bir sebze. Hatta bazı yörelerde çorbası bile yapılıyor. Peki bamyayı kızartıp çıtır çıtır cips gibi hazırlayabileceğinizi de biliyor muydunuz? İşte çok kolay ve lezzetli bir tarif. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 25 adet bamya
  • Un
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu

Bamya kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Bamyaların yıkayıp saplarını ayıklayın. Ardından haşlayıp süzün.

Yumurtaları çırpın.

Bamyalar haşlanınca sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartın.

Afiyet olsun...