GeriAtıştırmalık Tarifleri Bamya kızartma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya kızartma tarifi

Bamya kızartma tarifi

‘Bamya kızartılır mı?’ dediğinizi duyar gibiyiz. Bu tarifi denediğinizde siz de çok şaşıracaksınız. Yaz aylarında taze taze tüketebileceğiniz bamyayı bir farklılık yaparak kızartabilirsiniz. Çıtır çıtır bamyaları dilerseniz üzerinde yoğurt ve salçalı sos ile servis edebilirsiniz. Peki yemeğini sevmeyenlerin bile bayılacağı bamya kızartması nasıl yapılır? Cevap hemen aşağıda...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram bamya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Bamya kızartma tarifi Nasıl yapılır?

Bamyaların sap kısımlarını ayıklayın ve güzelce yıkayıp kurulayın.

Bir kasede yumurtayı çırpın ve tuz ile karabiber ekleyin.

Hazırladığınız karışımla bamyaları bulayın.

Ayrı bir kasede un ve mısır ununu karıştırın.

Yumurtaya bulamış olduğunuz bamyaları mısır unu ve un karışımına batırın.

Tavada bamyaları altın sarısı rengini alana kadar kızartın ve havlu peçete serdiğiniz bir tabakta fazla yağını alın.

Üzerine yoğurt veya salçalı sos dökün.

Bamya kızartmanız servise hazır. Afiyet olsun...