GeriTavuk Yemeği Tarifleri Ballı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı tavuk tarifi

Ballı tavuk tarifi

Farklı tatlar arayanlar için ballı tavuk tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet tavuk kalçası
  • 1 çay bardağı soya sosu
  • 1 çay bardağı bal
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ballı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları yıkayıp, süzün.

Çukur bir kapta, soya sosunu, karabiber ve balı karıştırın. Hazırladığınız sosa tavukları koyun ve 2 saat buzdolabında bekletin.

Fırına dayanıklı cam bir kaba, sosuyla birlikte tavukları aktarın. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.